Klient-udtalelser

Green applesPer

“Da Birgitte var i kostvejledning hos dig, lyttede jeg mig med, og det har også hjulpet mig. Har lige været på Hamlet til de sidste prøver inden operationen på onsdag. Takket være dine kostråd til Birgitte, som jo har hjulpet hende helt ekstremt, så har de også bidraget til at mine levertal er faldt fra 123 til normalt 43, så du skal have et meget stort tak fra mig. Uden din viden om kost, tror jeg
ikke vi var nået, der hvor vi er i dag. Ps. har tabt 20 kg.”

Birgitte

“Jeg er blevet behandlet med akupunktur gennem et stykke tid, da jeg var fyldt op med skidt, konstant tynd afføring, havde betændelsestilstande hele tiden (bylder øre, øje, hals, blære, underliv), meget overvægtig, ødemer og uren hud. Som følge deraf træt og energiforladt. Jeg har i mange år mishandlet mig selv på grund af vaner og uvidenhed. Akupunkturen var ikke nok, der var kommet styr på en del af skavankerne, men der manglede det sidste og især det med tynde afføring. Jeg blev anbefalet at kontakte Maria.

Maria fik en kostplan over hvad jeg havde spist og drukket de sidste 7 dage, så kom hun og fortalte om, hvad kosten gør ved din krop, og hvad der vil være godt for dig. Efter dette skal jeg love for, at der sket mirakler. Det er virkelig vendepunktet i mit liv. Efter 3 uger havde jeg ikke tynd afføring overhovedet, og sengen står ikke konstant at kalder på mig, ødemer er næsten væk og vægten går nedad (37 kilo på 5 mdr – og min hud er blevet blød og frisk) – kun ved at lave om på kosten, men nok især på hvornår og hvordan jeg skal spise og drikke, og er der en som virkelig ved noget om kost, så er det Maria. Hun har virkelig været en redning for mig, hvor mit liv de sidste 5 år har været: hvor er toilettet, er der ledigt?”

Michael berg, Coach

“Forløbet startede med, at jeg i 1 uge forinden skulle notere alt hvad jeg indtog af mad og drikke morgen, middag og aften inkl. kosttilskud samt hvilke skavanker jeg havde. Formålet med dette var, at blive klogere på syre-/base balancen og indtagelsen af diverse fedtsyrer, en generel viden om hvad der er godt for kroppen – og hvad der ikke er. Jeg blev meget mere bevidst om, hvor vigtigt det er for mig, at holde mit blodsukker stabilt. For når det bliver lavt, kan jeg fornemme, at jeg bliver ukoncentreret, tænker uklart, bliver træt og føler mig utryg. Så det var faktisk noget af et wake-up-call..! Måske også en viden andre kan bruge..? Jeg er også blevet mere bevidst om, hvor vigtigt det er at spise økologisk.

En del af forløbet indeholdt også et køkkentjek, som består i at Maria gennemgår alle madvarer i køkkenet. Vi foretog en ”ingrediensanalyse” så jeg kunne lære, at skelne mellem de gode madvarer og de ”usunde” på trods af, at de var købt som værende sunde.

Vi har også været i et supermarked, hvor jeg blev vejledt i, hvor de forskellige økologiske varer kunne findes, og hvordan jeg kunne læse varedeklarationer, tjekke priserne på økologiske varer – og så også lige tjekke de spændende økologiske lækkerier ud til den søde tand – som i øvrigt smager fantastisk!

For mig har det været kronen på værket at opleve madlavningen – inspirationen til at lave virkelig lækker mad, som ikke bare var populært hos mig, men også hos min kræsne teenager.

Opskriftsinspirationen, dét at lave mad sammen, med alle de fif, til sammensætninger af råvarer, krydderier og tilberedning har virkelig givet mig inspiration, men også en følelse af at være rig – rig på nye madmæssige muligheder og lyst til at prøve nye sunde retter af. Alt i alt et super godt kostvejledningsforløb med Maria – som er yderst kompetent på sit område. Kan varmt anbefales!

Virkningen af mit nye madindtag er tydelig: mit fysiske velvære er langt større, min mentale tilstand er mere centreret, og jeg føler mig langt mere klar i både mave og hoved – og jeg fik langt mere ud af forløbet end jeg havde forventet.”

Ulf & Janne

“Min mand gennemgik i december 2006 en operation på venstre øje pga. nethindeløsning, og da min mand er blind på højre øje, stod vi i en meget kritisk situation. Efter to måneders sygeorlov kunne det konstateres, at operationen var lykkedes. Denne chokerende oplevelse gav min mand stof til mange overvejelser om sin livsførelse, de sidste mange år inden operationen havde jobbet fyldt utrolig mange timer, og der var ikke fokus på mad og motion fra hans side. Selv forsøgte jeg så godt jeg kunne, men jeg manglede inspiration og viden. Hørte så om Maria og spurgte min mand, om han ville deltage i en kostvejledning. Til min store glæde sagde han ja, om end det var med tilføjelsen “for din skyld går jeg med”.

Vi ankom til Maria en aften i foråret 2007 – jeg havde forinden sammen med min mand udarbejdet et par skemaer med oplysninger om os – og jeg var meget spændt på, hvordan aftenen ville forløbe. STOR var derfor min glæde, da jeg kunne se og høre, at min mand faktisk blev meget optaget af Marias information og dialogen med Maria vedrørende vore skemaer.

Efterfølgende har vi indført mange af de ingredienser, som Maria anbefalede os. Udos Choise er blevet et must for min mand HVER morgen sammen med vitaminpillerne. Cocosa er ligeledes blevet en uundværlig ven af huset, og vi er gode til at få grønt og fisk. Hvidt brød findes kun i huset, når min mor kommer med et hjemmebagt franskbrød, så nænner jeg ikke at sige nej. Har forsøgt at få hende til at bruge speltmel, men det lykkes hende ikke at huske det hver gang.

Vi kan stadig gøre meget, og det kommer også nu, hvor jeg selv er ved at være tilbage på banen efter et flere måneders langt sygdomsforløb, for Maria efterlod sig et MEGET positivt indtryk hos os begge og vi taler jævnligt om vor inspirerende aften hos hende.”

Claus

“Der er nogen der siger, at man bliver hvad man spiser, og da jeg så Maria første gang, måtte jeg finde ud af, hvad hun puttede i munden, for at se så sund og rask ud ;o)

Jeg havde igennem en kortere årrække været igennem et vægttab og rygestop samt optrapning af motion. Alt dette for at forberede mig på resten af mit liv…;o) Jeg følte dog stadig, at jeg manglede en fornuftig balance i mine kostvaner og deraf balance i mit energi niveau. Havde uden succes været hos en “traditionel” kostvejleder…men mødte så Maria som virkelig brænder for den holistiske tankegang og er meget velfunderet udi kroppens “byggesten” og hvad der er nødvendigt for at leve i balance.

Jeg fik en række gode værktøjer med udgangspunkt i min “før-jeg-mødte-Maria-kostplan”, men intet er jo gjort uden motivation og jeg må sige, at ildsjæl er nærmest en underdrivelse – Maria er en stor motivator – primært fordi hun selv lever efter det hun underviser i.

Mit energiniveau er væsentligt forhøjet – jeg har til at starte med valgt et par fokusområder som har givet nogle mærkbare ændringer….jeg er på ingen måde fanatisk men er nu udstyret med en viden der gør, at jeg kan gøre noget ved de ubalancer der opstår, når jeg indimellem “springer over hvor gærdet er lavest”.

Men igen som med alle vaner er det vigtigt at man er motiveret og forandringsparat – måske er det i virkeligheden dér udfordringen ligger.”

Vibeke

“Nu er der jo gået en uge – jeg har været i Berlin på forlænget weekend men alligevel nået at få læst dine papirer igennem. Jeg gik straks i gang med at tænke ”anderledes” – selv i weekenden havde mine øjne nyt fokus, salat, mindre brød, ja hvad er det lige jeg i det hele taget stopper i munden. Min mand tror jeg faktisk også springer med på vognen. Er også så småt gået i gang med at gøre div. nye indkøb. Man skal virkelig bruge tid på indkøb, hvis man skal nærlæse, men det bliver nok også en vane. Jeg syntes det var et par gode timer hos dig – rigtig mange af dine ord har virkelig prentet sig fast må jeg sige – selv min yankiebar tror jeg på glider helt ud.”

Nina

“Hmmm kostvejledning… Hvad skal jeg dog bruge det til?? Jeg ved jo godt, hvad der er sundt og fedende, og hvad der ikke er, så jeg tror ikke, du kan fortælle mig noget brugbart, jeg ikke allerede ved – og det var så lige der, jeg tog helt fejl!! Under kostvejledningen blev jeg meget klogere på, hvordan kroppen reagerer på de enkelte råvarer i min kost, og hvordan de gavner eller desværre skader. Hvad gavner, at få mere af og i den grad mindre af. Især min nyerhvervede viden om syre-base balance og specifikke råvares indflydelse på migræne har gjort underværker. TAK

Du er utrolig velforberedt, professionel og konkret. Du har ingen løftet pegefinger, men fremlægger neutralt og ikke-dømmende konsekvenserne af kosten – godt som skidt. Jeg vil ønske dig al mulig held og lykke med geschaeften og vil varmt anbefale dig til andre – også dem der tror de ved alt om deres kost ;o)”

“Anonym” (grundet spiseforstyrrelse)

“Tusind tak for en super god vejledning. Jeg har prøvet meget forskelligt i tidens løb, og du er absolut en af de bedste. Skønt at du var så velforberedt. Som underviser er jeg lidt miljøskadet, og spotter hurtigt om tingene er gennemarbejdet eller ej. Jeg er meget imponeret over, så meget du havde fundet ud af om bulimi, og hvor empatisk og professionel du var omkring det.”

Mine indsatsområder bliver helt klart:
1 – at få olier
2 – at eliminere sukker og lyst brød
3 – at få ordentlige (og lette:-) aftenmåltider